Etikus hacker


Etikus Hacker

Milyen a jó etikus hacker?


Az etikus hacker rendelkezik mindazzal a tudással, amellyel a klasszikus hacker.
Az Etikus hacker valójában magasan képzett információ biztonsági szakember, aki egy vállalat IT rendszere ellen megbízásos alapon biztonsági támadásokat hajt végre, abból a célból, hogy az adott rendszer biztonsági réseit feltárja. Az etikus hacker feladata rámutatni egy IT rendszer hiányosságaira, csökkentve ez által mind a belülről, mind pedig a kívülről érkező támadások kockázatát. A próbabetörés, vagy betörésteszt ellenőrzött körülmények között zajlik, és a számítógépes bűnözők eszköztárát és logikáját követi. 

Az Etikus Hackelés lényege

Az Etikus hackelés a rendszer hatékony védelmét, biztonságosabbá tételét szolgálja. Egyetlen vállalat, vagy szervezet informatikai biztonsága sem lehet tökéletes: folyamatos fenyegetettségnek, támadásnak vannak kitéve. A rendszeres frissítések, a tűzfalak használata az esetek többségében felkészülten éri a hálózati eszközöket. A fokozott IT biztonság megteremtése érdekében azonban érdemes felülvizsgálni a rendszer hálózati eszközeit, és minden egyéb biztonságot szavatoló IT elemet.

Teremtse meg információs hálózata optimális biztonságát

Forduljon hozzánk bizalommal!

Cégünk minősített szakemberei az ügyfél által megjelölt IT célrendszer ellen indítanak támadást a biztonsági rések felfedésére, és ennek tükrében végrehajtják a megfelelő ellenintézkedéseket.

Az etikus hacker útvonala

Első fázisban sor kerül az információk (gazdasági adatok, alkalmazottak, vezetők nevének, telefonszámának) gyűjtésére.   Ezt követően a begyűjtött adatok felhasználásával a hálózati, valamint a hálózaton keresztül elérhető eszközök sérülékenységei kerülnek felderítésre. Az adatok begyűjtése után megkezdődik a támadás. A támadás eredményei alapján jelentés készül, így pontos képet lehet felállítani a rendszer gyengeségeiről. A sérülékenység megállapítása után, megerősítő intézkedéseket kell bevezetni. A betörés teszt segít a megfelelő ellenintézkedés kiválasztásában.

Az etikus hackelés, vagy betörés teszt alapvető IT biztonsági módszer. Költséghatékonysága mellett, jelentősen hozzájárul az adott szervezet biztonságához, eredményességhez és hatékonysághoz.

A Megoldást Ajánljuk

Minden informatikát használó szervezet és vállalat számára  A sikeres betörés teszt során feltárt kockázatok megszüntetésére hatékony védelmi intézkedések kerülnek bevezetésre. Cégünk ezen felül különféle informatikai illetve információbiztonsági szolgáltatásokat kínál, amelyek segítségével elérhető és fenntartható az informatikai biztonság optimális szintje.